TLÜ arheoloogia teaduskogu esitleb viikingiaja aardeid

ViikingidTallinna Ülikooli arheoloogia teaduskogu ja Eesti Meremuuseumi kööstöös avatakse 15. juulil 2016 näitus „Viikingiaja aarded Eestist“. Väljapanek viikingi- (800–1000/ 1050 pKr) ja järelviikingiajast (11. sajandi II pool/ 12. sajandi algus) on seni tehtuist suurim ja põhjalikem näitus ühe tähtsama ajalooperioodi kohta.
Lisaks uute uurimistulemuste tutvustamisele eksponeeritakse Eesti avalikkusele esimest korda viimase aastakümne haruldasemaid aardeid, mis koos varasemate leidude ümberdateerimise ja -interpreteerimisega lubavad näidata seda ajajärku hoopis uues valguses. Näitusel esitatud uudsed seisukohad tuginevad peaasjalikult viimase tosinkonna aasta vältel Põhja-Eestis teostatud arheoloogiliste välitööde tulemustele, aga ka nn hobiarheoloogide Muinsuskaitseametile üle antud esemete leiukohtade teaduslikele järeluuringutele.
„Viikingiaja aarded Eestis“ näituse kuraatorid on Mauri Kiudsoo (TLÜ arheoloogia teaduskogu) ja Priit Lätti (Eesti Meremuuseum). Näitusel eksponeeritavad esemed pärinevad TLÜ arheoloogia teaduskogu kollektsioonist ja see on Paksus Margareetas avatud 15. juulist 2016 kuni 27. augustini 2017. Näituse avapäeval toimub ka viikingite-teemaline teaduspäev Paksus Margareetas.
Eesti Meremuuseum tutvustab sel suvel viikingite kultuuri ning avab sel puhul kaks väljapanekut. Teine väljapanek on Rootsi Ajaloomuuseumi koostatud tippnäitus „Viikingid: elu legendide taga“.
Save
Save
Save

Rubriigid: Uncategorized. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.